Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII

SECTIUNEA I – INFORMATII GENERALE. UTILIZAREA SI CONTINUTUL SITE-ULUI. MODALITATILE DE COMANDA SI LIVRARE.

 1. 1. Termeni si conditii de utilizare:

UTILIZAREA ACESTUI SITE PRESUPUNE CA SUNTETI IMPLICIT DE ACORD CU TERMENII SI CONDITIILE DE MAI JOS.

 1. 2. Drepturi de autor:

Continutul site-ului este, in totalitatea lui, proprietatea autorului, denumit cu pseudonim A.O. Kenada. Administrarea site-ului se face de catre SC ECLETIA SRL, societate comerciala cu sediul in Tg. Mures, J26-337-2010, CIF RO26935390, cu acordul autorului.

SC ECLETIA SRL este singura societate comerciala acceptata de autor sa comercializeze cartile semnate de acesta in mediul on-line sau off-line (prin intermediul retelelor de librarii alese de SC ECLETIA SRL in acest sens).

Copierea si utilizarea continutului site-ului fara a obtine in prealabil acordul proprietarului de drept sunt interzise si ilegale.

Exceptand www.aokenada.ro nici un alt site nu are dreptul legal de a vinde pe piata on-line din Romania cartile semnate de A. O. Kenada.

 1. 3. Continutul site-ului:

Site-ul www.aokenada.ro contine cartile si articole semnate de autor (A.O. Kenada), carti si articole care au caracter exclusiv literar si eseistic. Caracterul eseistic se refera la eseurile sau articolele scrise de autor (A.O. Kenada) pe teme diverse (literatura, filozofie, arta, politica, social, presa, etc.).

Site-ul www.aokenada.ro ofera spre vanzare strict cartile autorului (A.O. Kenada), de regula in format carte tiparita, dar si in format electronic, in functie de decizia autorului. Administratorul site-ului nu intervine in aceasta decizie. Autorul poate decide unilateral promovarea altor autori pe paginile site-ului.

Pe site-ul www.aokenada.ro nu se admite promovarea de produse sau servicii. Site-ul NU publica articole sau materiale publicitare de nici un fel.

Site-ul www.aokenada.ro nu publica alte articole sau materiale semnate sau asumate de alti autori, decat in situatiile exprese stabilite si dispuse prin libera decizie a autorului (A.O. Kenada) si numai daca acestea au alte scopuri decat cele comerciale sau politice.

Site-ul www.aokenada.ro nu publica opiniile tertilor sau ale cumparatorilor despre cartile comandate pe site si nici nu publica materialele si opiniile acestora.

Utilizarea site-ului www.aokenada.ro si a serviciilor oferite de acesta reprezinta optiunea exclusiva a utilizatorilor, dar ea reclama respectarea prezentelor clauze stipulate pe pagina de site Termeni si conditii.

 1. 4. Utilizarea informatiilor de natura personala:

Administratorul site-ului depune toate eforturile si diligentele necesare pentru ca informatiile de natura personala furnizate de utilizatori sa ramana confidentiale.

In acest scop, administratorul foloseste mijloace tehnice si de soft potrivite, constient fiind ca securitatea transferului de date pe Internet nu poate fi garantata 100% (suta la suta).

Administratorul site-ului nu raspunde pentru eventualele daune provocate de transmiterea neintentionata sau cu rea intentie a unor informatii de natura personala prin e-mail sau prin alte mijloace specifice Internetului.

Administratorul nu poate fi tras la raspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, rezultate din utilizarea site-ului, a serviciilor acestuia sau ca efect al performantelor de utilizare a acestuia.

Administratorul nu garanteaza ca serverul de gazduire si site-ul vor functiona perfect non-stop si fara erori, dupa cum nu garanteaza ca utilizarea site-ului exclude riscurile specifice Internetului sau tehnologiilor digitale (de pilda virusi, diferite elemente sau actiuni care pot provoca daune, specifice Internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor). Administratorul nu ofera informatii despre autor, iar informatiile furnizate prin intermediul site-ului sunt corecte si la zi, in functie de disponibilitatea autorului de a le oferi.

 1. 5. Utilizarea site-ului:

Administratorul si autorul sesizeaza si avertizeaza utilizatorul ca, in timpul utilizarii site-ului si a serviciilor sale, acesta se angajeaza sa respecte legile in vigoare si sa nu desfasoare activitati de tip crackinghacking sau altele similare, care pun in pericol functionarea site-ului, a serverului, securitatea informatiilor etc.; utilizatorul se angajeaza nu modifice, copieze, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduce, creeze produse derivate sau sa vanda orice fel de informatii sau servicii obtinute prin intermediul site-ului; utilizatorul se angajeaza sa suporte orice alte costuri aditionale legate de utilizarea site-ului – cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice si de servicii Internet (acolo unde este cazul).

Administratorul si autorul aduc la cunostiinta utilizatorilor care trimit mesaje pe e-mail-ul site-ului (contact) sau care vor fi contactati pentru onorarea comenzilor de carte ca, prin efectuarea acestor operatiuni, utilizatorul se angajeaza sa foloseasca un limbaj civilizat si sa ramana in limitele subiectului abordat (carte, comanda carte, autor, etc.). Opiniile si aprecierile rasiste,  xenofobe, insultatoare, jignirile la adresa altor cititori, obscenitatile, s.a.m.d., sunt interzise si atrag in mod automat suspendarea comunicarii si chiar neonorarea comenzii de carte.

Utilizatorul se angajeaza sa accepte ca opiniile si comentariile sale transmise prin mail sau pe orice alta cale NU vor fi publicate pe site, indiferent de continutul acestora, decat in limitele si intervalele de timp decise exclusiv de autor (A. O. Kenada).

 1. 6. Modificari:

Autorul si administratorul isi rezerva dreptul de a modifica, de comun acord, termenii si conditiile de fata, fara vreo notificare prealabila adresata utilizatorilor. Modificarile pot surveni oricand. Modificarile vor fi afisate pe pagina de Termeni si conditii si vor avea efect imediat, iar utilizarea site-ului in continuare inseamna acceptarea implicita a acestora de catre utilizator.

 1. 7. Modalitati de plata:

Plata cartilor comandate se poate efectua:

 1. a) ramburs la primirea comenzii.
 2. b) plata prin transfer bancar.

Orice alta modalitate de plata este momentan exclusa.

 1. 8. Modalitati, termene si conditii de livrare:

Modalitatile de livrare a cartilor sunt urmatoarele:

 1. a) livrare prin curier rapid
 2. b) livrare prin posta romana
 3. c) livrare electronica pentru cartile in format digital

Termenele de livrare sunt termenele curierilor cu care lucreaza SC ECLETIA SRL. Termenul maxim de livrare a cartilor in Romania este de maxim 10 (zece) zile lucratoare, dar numai in limita stocului disponibil. Pentru livrarile internationale costurile de livrare se comunica clientilor prin e-mai si/sau telefonic.

Cartile in format carte tiparita se vand NUMAI in limita stocului disponibil. Este posibil ca, datorita unor erori tehnice, site-ul sa nu afiseze corect stocul, caz in care disponibilitatea de stoc se va comunica clientului prin e-mai si/sau telefonic.

Costul de livrare a unei carti in format carte tiparita este de 19 lei, indiferent de titlu.

Preturile afisate pe site nu contin contravaloarea transportului.

NU se accepta comenzi care depasesc 4 (patru) exemplare de carte cu acelasi titlu per comanda si per format.

Comenzile se preiau zilnic, dar numai pana la ora 16.00.

Comenzile se onoreaza numai dupa confirmarea comenzii de catre client si numai in limita stocurilor disponibile (pentru cartile in format carte tiparita sau pe suport). Confirmarea este telefonica sau prin e-mail.

 1. 9. Conditii privind returnarea produselor:

Administratorul site-ului www.aokenada.ro va respecta legislatia romaneasca si europeana privind drepturile consumatorilor, ceea ce confera cumparatorului (numai in conditiile legislatiei mentionate) dreptul ca in termen de 14 zile lucratoare de la primirea cartilor cumparate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, sa returneze cartile cumparate, cu respectarea conditiilor din prezentul capitol.

Politica de retur acceptata de www.aokenada.ro cuprinde dreptul clientului care comanda carti pe site, drept conferit de legislatia romaneasca si europeana in domeniu. Astfel, conform legii, produsele care prezinta defecte de fabricatie sau la care se constata o lipsa de conformitate, (de exemplu, carti cu pagini lipsa, CD-uri/DVD-uri care nu pot fi utilizate cu mijloacele de redare media mentionate pe ambalaj), vor fi aduse la starea de conformitate sau inlocuite cu unele similare. In cazul in care niciuna dintre aceste variante nu este posibila, produsele vor fi returnate si se va rambursa contravaloarea sumei achitate.

Important:

 1. a) Cartile pot fi returnate in termen de 14 zile de la data primirii, in ambalajul original si in conditiile in care nu au suferit deteriorari ulterioare achizitiei.
 2. b) Cartile, CD-urile, DVD-urile, creatiile unicat ROD sunt produse supuse reglementarilor legate de drepturile de autor. In cazul lor, returul se poate accepta doar in caz de lipsa de conformitate, nu din motive de continut sau de judecata de gust si valoare.
 3. c) Produsele trebuie sa fie prezentate in ambalajul initial si sa nu fi suferit deteriorari.

Prin urmare, cartile comandate de pe www.aokenada.ro pot fi returnate numai în aceste conditii care presupun lipsa de conformitate.

Politica de retur a site-ului www.aokenada.ro se bazeaza pe o relatie de buna credinta si comportament echitabil. Avem incredere ca clientul va respecta drepturile de proprietate intelectuala si nu va folosi sau instraina produsele inainte de a le returna. La randul sau, administratorul site-ului il asigura ca va tine cont de particularitatea fiecarui retur si va incerca sa ii ofere cele mai bune servicii de fiecare data.

Returul se face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de curier in perioada efectuarii expeditiei, in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari ulterioare din vina clientului, clientul urmand sa primeasca contravaloarea comenzii in termen de 14 zile calendaristice de la primirea returului.

Adresa de returnare a cartilor este: Targu Mures, Str. Gloriei, nr 13, ap. 9.

Important: Cartile in format digital (ebooks) nu se pot returna sub nici o conditie. Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe www.aokenada.ro cu dispozitivul detinut. Cartile in format electronic securizate nu se pot converti in alte formate. www.aokenada.ro nu poate returna, converti sau pune la dispozitia clientului alte formate decat cele existente pe site in momentul tranzactiei.

Odata facuta comanda, clientul este de acord cu termenii specifici enuntati in pagina Termeni si conditii a site-ului si cu preturile cartilor si costul transportului afisate in cosul de cumparaturi.

Administratorul site-ului nu se face raspunzator pentru coletete primite in stare deteriorata datorita proastei manipulari din partea firmelor de curierat cu care colaboreaza. Cartile (coletele) nu pot fi returnate, decat in cazul in care clientul constata defectiuni fizice, pagini lipsa, etc. In acest caz ne obligam sa va returnam contravaloarea imediat ce produsele ne sunt returnate, in conditiile anterior precizate.

 1. 10. Legislatia aplicabila:

Termenii si conditiile de utilizare se supun legislatiei romane si cerintelor europene in vigoare.

 1. 11. Telefoane de contact:

0786-556909

0740-419018

0786-556905

 1. 12. Mailuri de contact:

contact@aokenada.ro

ecletia2018@gmail.com

IMPORTANT: comenzile venite pe adresa ecletia@gmail.com NU se iau in considerare.

SECTIUNEA II – POLITICA DE COLECTARE SI PROCESARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 1. 1. Introducere si informatii generale:

In conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 si a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC ECLETIA SRL – are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

 1. 2. Prelucrarea datelor pe site

Datele cu caracter personal ale Utilizatorilor sunt prelucrate in stricta conformitate cu legislatia aplicabila privind protectia datelor. Au fost luate masuri organizatorice si tehnice de securitate pentru protejarea site-ului www.aokenada.ro impotriva riscurilor care deriva din prelucrarea datelor cu caracter personal.

Avem obligatia de a pastra datele in conformitate cu prevederile legale menționate (Legea nr. 677/2001 si a Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date). Aceste date sunt necesare pentru a ne putea îndeplini obligatiile contractuale fata de dumneavoastra.

 1. 2.1. Datele personale colectate:
 1. Persoane fizice: Numele si prenumele, adresa postala completa, adresa de livrare completa, numarul de telefon, adresa de email, consimtamant privind primirea de buletine informative din partea SC ECLETIA SRL (newsletter, sms).
 1. Persoane juridice (în cazul comenzilor efectuate pe persoană juridica): Denumire persoana juridica, atributul fiscal, codul unic de inregistrare, Numar de inregistrare Registrul Comertului, adresa postala completa, adresa de livrare completa, numarul de telefon, adresa de email, informatii delegat: Nume – Prenume + Nr. Telefon (unde este cazul), consimtamant privind primirea de buletine informative din partea SC ECLETIA SRL (newsletter, sms).

Atentie! SC ECLETIA SRL – nu colecteaza date cu caracter personal clasificate ca si date sensibile in conformitate cu prevederile articolului 9.1 din REGULAMENTUL CE nr. 679 din 27 aprilie 2016.

Nu colectam informatii cu privire la: originea etnica, opiniile politice, credintele religioase sau filosofice, apartenenta sindicala, date genetice sau biometrice, date medicale, date despre viata sau orientarea sexuala

 1. 2.2. Scopul colectarii datelor este:
 • Receptionarea de comenzi plasate prin mijloacele electronice
 • Procesarea comenzilor plasate prin mijloace electronice
 • Expedierea comenzilor plasate prin mijloace electronice
 • Incasarea contravalorii produselor (cartilor) in sistem ramburs, prin virament bancar sau prin plati cu cardul
 • Procesarea retururilor
 • Solutionarea reclamatiilor
 • Informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor
 • Rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda achizitionata
 • Trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)
 1. 2.3. Unde se colecteaza datele?

Datele personale ale Utilizatorilor sunt stocate in baza de date a www.aokenada.ro gazduita la Xservers – SC Web CLASS IT SRL, in baza unui contract de gazduire web.

 1. 2.4. Procedeul de colectare a datelor:

Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda, Cumparatorul declara si accepta ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a www.aokenada.ro  si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute mai sus.

 1. 2.5. Perioada de stocare a datelor:

SC ECLETIA SRL – are permisiunea de a prelucra datele cu consimtamantul dumneavoastra (articolul 6(1a) din Regulamentul (UE) 2016/679). Datele Utilizatorilor vor fi pastrate atata timp cat este necesar pentru scopurile mentionate mai sus sau pe o perioada de maxim 60 de luni de la data la ultima interactiune cu SC ECLETIA SRL.

 1. 2.6. Persoanele vizate:

Persoanele vizate sunt Utilizatorii care comanda prima data dupa intrarea in vigoare a Regulamentului (25 mai 2018), intrucat site-ul www.aokenada.ro nu a colectat comenzi inainte de data mentionata.

www.aokenada.ro va transmte prin Mail Chimp utilizatorilor sai un mail de informare în acest sens.

Utilizatorii sub 16 ani ne pot transmite date cu caracter personal numai cu acordul unui parinte sau tutore legal. Legislatia aplicabila privind protectia datelor poate stipula o limita de varsta diferita in acest sens.

 1. 3. Drepturile utilizatorului:

Pentru a asigura controlul deplin asupra informațiilor dumneavoastră, dispuneți de un amplu set de drepturi pe care le puteți folosi pentru a gestiona modul în care noi prelucrăm datele dumneavoastră. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv:

– Dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date:

www.aokenada.ro va pune la dispozitie informatii in legatura cu datele persoanale pe care le pastram, afisate in contul dumneavoastra si la cerere.

– Dreptul de interventie (a corecta sau a modifica):

www.aokenada.ro va corecta / completa / modifica informatiile personale gresite, in cazul in care ne notificati acest lucru.

– Dreptul de a sterge datele:

Stergerea datelor personale pastrate se poate face printr-o cerere adresata catre www.aokenada.ro, pe căile menționate la Modalitatile de contact.

Datele personale ale Utilizatorilor inactivi vor fi sterse dupa trecerea unei perioade de 60 de luni de la data ultimei interactiuni cu www.aokenada.ro.

– Dreptul privind blocarea datelor:

In anumite cazuri stabilite juridic, www.aokenada.ro  va bloca datele dumneavoastra, daca ne solicitati acest lucru. Datele blocate sunt prelucrate ulterior numai pentru a ne indeplini obligatiile contractuale fata de dumneavoastra.

– Dreptul de a va retrage consimtamantul:

Va puteti retrage consimtamântul acordat in legatura cu prelucrarea datelor dumneavoastra, in orice moment, cu efect pe viitor. Legalitatea prelucrarii datelor dumneavoastra nu va fi afectata de acest lucru, pana la momentul retragerii consimtamântului dumneavoastra.

– Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra:

Va puteti opune prelucrarii datelor dumneavoastra, in orice moment, cu efect pe viitor, in cazul in care prelucrarea de catre noi, a datelor dumneavoastra se realizeaza pe baza uneia dintre justificarile legale prevazute in articolul 6 (1e sau 1f) din Regulamentul (UE) 2016/679. In cazul in care va opuneti prelucrarii datelor dumneavoastra, vom inceta prelucrarea datelor dumneavoastra, cu conditia sa nu existe motive imperioase si legitime pentru o prelucrare ulterioara. Prelucrarea datelor dumneavoastra in scopuri de marketing direct nu va constitui niciodata pentru noi un motiv imperios si legitim.

– Dreptul la portabilitatea datelor:

La solicitarea dumneavoastra, www.aokenada.ro  va putem pune la dispozitie toate informatiile colectate de la dumneavoastra intr-un format structurat, folosit in mod obisnuit si prelucrabil electronic.

– Dreptul de a va adresa unei autoritati de reglementare

Puteti face o contestatie in caz de incalcare a drepturilor dumneavoastra de catre www.aokenada.ro, la o autoritate pentru protectia datelor: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal, www.dataprotection.ro.

Va puteti exercita drepturile enumerate mai sus prin adresarea unei cereri scrise, semnate si datate, atasata intr-un email trimis pe adresa: contact@aokenada.ro sau ecletia2018@gmail.com, sau printr-o cerere datata si semnata trimisa prin posta / curier – la adresa din pagina de Contact.

Atentie! Refuzul furnizarii datelor solicitate de catre www.aokenada.ro  pentru efectuarea unei Comenzi, determina imposibilitatea de a finaliza Comanda, neincheierea contractului la distanta si implicit imposibilitatea livrarii produselor (cartilor) comandate. 

In cazul in care va modificati, prin utilizarea formularelor de pe site, datele personale furnizate deja catre www.aokenada.ro  si exista comenzi in derulare, comenzile respective isi pastreaza datele de la momentul efectuarii comenzii, iar livrarea Produselor (cartilor) se va face neluandu-se in considerare noile date. In cazul in care dumneavoastra divulgati astfel de date catre terti, acestia poarta intreaga responsabilitate pentru propriile actiuni. In asemenea situatii, www.aokenada.ro  nu va fi responsabil pentru niciun fel de prejudiciu. 

 1. 4. Transmiterea datelor personale:

SC ECLETIA SRL se angajeaza sa nu transmita datele colectate catre terti, cu exceptia colaboratorilor nostri:

Microsoft Access 2003 și Saga – pentru facturarea comenzilor

Curierilor parteneri cu care – pentru livrarea comenzilor

Mailchimp – pentru campaniile email marketing

Facebook Ads Manager – pentru campaniile de e-marketing pe retelele sociale

Google Ad Words – pentru campaniile de e-marketing

Mobil – Pay –  pentru platile online in siguranta

Singurele date despre utilizatorii site-ului www.aokenada.ro, la care au acces terte parti sunt agregate si anonimizate, pe baza carora utilizatorii nu pot fi identificati.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

 1. 5. Modalitati de contact:

Pentru exercitarea acestor drepturi, precum si pentru orice intrebari suplimentare cu privire utilizarea de catre www.aokenada.ro a datelor personale, va rugam sa ne contactati prin una dintre modalitatile de mai jos:

Telefoane: 0786-556909, 0740-419018, 0786-556905.