UZURPATOR UZURPATOR —

DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA LUI

49,00 lei

Autor: A. O. Kenada

Categoria: roman

Gen: science fiction, ficțiune, fantezie, fantastic

Număr pagini: 570

Volum broșat

Format: A5 (165 x 235 mm)

Hârtie: offset 80 g/mp

Coperta: carton cretat lucios 300g/mp

Anul apariției: 2018

ISBN: 978-973-0-26720-4

 

Livrare Gratuită!

Categorie:

Ce ai face dacă ai afla că liderii Pământului au semnat un tratat cu liderii Nomiei, o lume despre care nu știai că există? Fizic, nomienii nu seamănă deloc cu oamenii. În care dintre Dumnezeii Nomiei și ai Pământului ești dispus să crezi? Cum ar fi să descoperi într-o librărie cartea unui nomian care îți dezvăluie cum au izbutit oamenii și nomienii să obțină o imagine holografică a lui Dumnezeu și cum a fost evitat cel mai devastator război religios dintre Nomia și Terra?

„Chiar nu înţelegeţi ce s-a întâmplat acolo?” întrebă el deodată, cu glasul schimbat. „Instalaţiile aduc pacea, nu războiul… Nici o fiinţă care va participa la un asemenea experiment nu va mai vrea să facă război. Nici voi nu mai vreţi să faceţi război. Instalaţiile sunt un fel de pacificatori… Putem să le folosim ca pe centuri de siguranţă, pentru contactele cu alte specii raţionale! Noi vorbim despre arme de distrugere în masă şi nu vedem sau nu vrem să vedem realitatea.”

Ei erau străinii, cei cărora nu le datoram nimic şi cu care nu voiam să avem de a face, pentru ca nu cumva imaginea lor să ne cutremure pe dinăuntru şi să dezvăluie ceea ce suntem noi, în intimitatea noastră cea mai acută. Ei au venit pe lumea noastră şi noi am mers pe lumea lor, dar fără să ne amestecăm unii cu alţii, fără să dorim să îi înţelegem cu adevărat pe cei veniţi din depărtările singurătăţilor noastre şi pe care prejudecăţile amândurora, oameni şi nomieni deopotrivă, îi catalogau drept străini, cu aceeaşi ineptă vehemenţă cu care ne proclamăm dintotdeauna unicii proprietari ai dreptăţii şi adevărului.

Cât de aproape este uneori trădarea de dreptate şi ce costuri poate avea uneori pacea! Câţi oare dintre marii huliţi ai istoriei noastre nu vor fi făcut ceea ce au făcut numai pentru că dreptatea în care credeau era una, iar dreptatea oficială era alta?